Συνέδρια αλλων φορεων

2ο Πανελλήνιο Ψυχιατρικό Συνέδριο με θέμα Τέχνη και Ψυχιατρική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ινστιτούτο Έρευνας και Εφαρμογής Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας «Επεκεινα» διοργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Ψυχιατρικό Συνέδριο με θέμα ‘Τέχνη και Ψυχιατρική’. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά της Κρήτης, στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.) από 20 έως 23 Μαΐου 2010 και έχει τεθεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υγείας & Πολιτισμού και της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Κατεβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Μεταξύ των στόχων του συνεδρίου είναι  η ενίσχυση της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματιών ψυχικής υγείας και των άλλων ειδικοτήτων στο χώρο της ψυχικής υγείας και της θεραπείας μέσω Τέχνης. Επίσης, η γνωριμία των νέων θεραπευτών και εκπαιδευτικών με τις θεραπείες μέσω Τέχνης. Επιχειρείται  μια ευρύτερη ψυχοκοινωνιολογική προσέγγιση στα θέματα της ψυχικής υγείας, για περίθαλψη και πρόληψη στην κατεύθυνση της κοινωνικής ψυχιατρικής.

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν ως εισηγητές και συντονιστές εργαστηρίων καταξιωμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και την Ευρώπη, από το χώρο της Ψυχιατρικής, της Εκπαίδευσης και των θεραπειών μέσω της τέχνης.

 

ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ: Η δομή του συνεδρίου περιλαμβάνει θεωρητικές προσεγγίσεις ψυχοθεραπειών μέσω τέχνης, κοινωνιολογικές και ανθρωπολογικές προσεγγίσεις, πρακτικές εφαρμογές και πολιτιστικές εκδηλώσεις:

¨      Διαλέξεις

¨      Στρογγυλά τραπέζια

¨      Ελεύθερες Ανακοινώσεις

¨      Εργαστήρια πρακτικών εφαρμογών

¨      Αναρτημένες Ανακοινώσεις

¨      Video παρουσιάσεις

¨      Παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις: ποιητική βραδιά, βραδιές παραμυθιού, συναυλία, θεατρική παράσταση εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής και βιβλίου, κινηματογράφο, φεστιβάλ video-Ψ κλπ.

 

Ποιοί συμμετέχουν

Το συνέδριο απευθύνεται σε ψυχιάτρους, νευρολόγους, ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, δασκάλους & καθηγητές Μ.Ε., παιδαγωγούς, ειδικούς παιδαγωγούς, επισκέπτες υγείας, νοσηλευτές, εργοθεραπευτές, κοινωνιολόγους, εκπαιδευτικούς, και σε άλλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας της διεπιστημονικής ομάδας, φοιτητές, καθώς και σε  ανθρώπους της τέχνης όπως σκηνοθέτες, ηθοποιούς, κριτικούς, κινηματογραφιστές, ζωγράφους, λογοτέχνες.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ: 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: www.eftrapelia.gr/Art&Psychiatry.   

                         Τηλ. 210 7665 822. E-mail:margetim@otenet.gr

 


ΦΟΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΕΚΕΙΝΑ

Το Ινστιτούτο Έρευνας και Εφαρμογής Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας «Επέκεινα»  είναι επιστημονικός, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός και ιδρύθηκε από  επαγγελματίες ψυχικής υγείας το 1994 και δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιφέρεια της Κρήτης. Έχει πραγματοποιήσει αρκετές ερευνητικές εργασίες για την ψυχική υγεία και έχει υλοποιήσει ευρωπαϊκά προγράμματα που σχετίζονται με την αγωγή κοινότητας και τον αποστιγματισμό της ψυχικής νόσου. Συμμετέχει σε πολιτιστικές παραγωγές που αφορούν την ψυχική υγεία (εικαστικά, θέατρο, κινηματογράφος, ποίηση, εκδόσεις κ.α.). Υποστηρίζει την κοινωνική λέσχη ασθενών «Ανήσυχα Πνεύματα» και τον Παγκρήτιο Σύλλογο Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (ΠΑ.Σ.Ο.Ψ.Υ.).


Γραμματεία 2ου Πανελληνίου Ψυχιατρικού Συνεδρίου ‘Τέχνη & Ψυχιατρική’