Τελευταια Νεα

Ανακοίνωση Συνέδριο Γνωσιακών-Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε παιδιά & εφήβους

1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

 ΓΝΩΣΙΑΚΩΝΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΩΝ

ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ

3-5 Απριλίου 2009, Αθήνα – Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

www.childCBTconf2009.gr

 

            Το γνωσιακόσυμπεριφοριστικό πρότυπο βασίζεται στην Ψυχολογία της Μάθησης και την Γνωστική Ψυχολογία. Ακολουθώντας την εξέλιξη των βασικών αυτών Κλάδων της Ψυχολογίας, ξεκίνησε από το Μεθοδολογικό Συμπεριφορισμό και έφτασε στην σημερινή του μορφή. Η μεγάλη διάδοση του προτύπου σε όλα τα επίπεδα παρέμβασης – πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή – οφείλεται σαφώς στην επιστημονικά τεκμηριωμένη έρευνα της αποτελεσματικότητας με πολύ θετικά δεδομένα. Σε ορισμένες μάλιστα χώρες προτείνεται ως το μοντέλο επιλογής για τη βελτίωση ή αποκατάσταση προβλημάτων που εμφανίζονται στην παιδική και εφηβική ηλικία.

            Σκοπός του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου ΓνωσιακώνΣυμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους είναι να αναδείξει, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα όλο το φάσμα εφαρμογών και ερευνών που διεξάγονται στη χώρα μας. Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι δουλεύουν με παιδιά και εφήβους – Παιδοψυχολόγους, Παιδοψυχιάτρους, Ψυχοθεραπευτές, Ψυχολόγους Υγείας Παιδιών και Εφήβων, Εκπαιδευτικούς, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Λογοπεδικούς, Εργοθεραπευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς κ.ά. – σε διάφορα πλαίσια, όπως Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα, Παιδοψυχιατρικοί Τομείς Νοσοκομείων, Παιδιατρικά Νοσοκομεία, Κλειστά Ιδρύματα Ειδικής Αγωγής, Γενικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία. Τους καλούμε να παρουσιάσουν την δουλειά τους σε Συμπόσια, Ανακοινώσεις, Αναρτημένες Ανακοινώσεις και Εργαστήρια. Με αυτό τον τρόπο θα γνωρίσουμε ο ένας την δουλειά του άλλου και θα ξεκινήσει γόνιμος επιστημονικός διάλογος προς όφελος της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, όπως και της εγκαθίδρυσης και διάδοσης του γνωσιακούσυμπεριφοριστικού προτύπου.

            Εκτός αυτών, οι Κεντρικές Ομιλίες ξένων και Ελλήνων επιστημόνων του χώρου θα δώσουν ευκαιρία σε όλους για έγκυρη ενημέρωση. Στα Εργαστήρια, τέλος, θα γίνουν εκπαιδεύσεις εις βάθος σε ειδικά θέματα, στα πλαίσια της διά βίου εκπαίδευσης.

 

      Α. ΚαλαντζήΑζίζι                                                   Μ. ΧαρίτουΦατούρου

           Καθ. Κλινικής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ                             Ομ. Καθ. Κλινικής Ψυχολογίας ΑΠΘ

       Επιστημονική Υπεύθυνη του Ινστιτούτου                      Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας

Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ)              Έρευνας της Συμπεριφοράς (ΕΕΕΣ)

          www.ibrt.gr                                                               www.eees.gr